Ситуацията на границата с Гърция се нормализира

Ситуацията на границата с Гърция се нормализира
A A+ A++ A

Над 1500 камиона са преминали от България към Гърция до този час през ГКПП "Кулата". Нормално е движението и през останалите гранични пунктове. Засега няма официална информация от гръцките фермери за подновяване на блокадата им.

За да се оптимизира работата по обработка на товарите, на граничния пункт "Кулата" са били командировани повече служители на "Гранична полиция", Агенция "Митници" и НАП. Към момента в двете посоки са преминали повече от 3000 тежкотоварни камиона.

От инициативния комитет на протестиращите превозвачи нямат информация за намеренията на гръцките фермери, но изразиха притеснение от това, че земеделската техника стои в граничната зона на "Промахон", заради което те запазват стачната си готовност.

През граничен пункт "Илинден-Ексохи" трафикът е нормален.

Междувременно тютюнопроизводители от района на Гоце Делчев заявиха, че заради двойната блокада голяма гръцка фирма, която от години е на нашия пазар, е престанала да изкупува тютюн. Големи количества от миналогодишната продукция залежават, няма и сигурност в изкупуването на недоговорирания тютюн заради трусовете в "Булгартабак".

Председателят на сдружение "Басма" Иван Сабахлъков предупреди за протести на тютюнопроизводителите и уточни, че изчакват приемането на Закона за тютюна.

#граница #Гърция #ГКПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"