ГЕРБ сами си приеха Бюджет 2012

ГЕРБ сами си приеха Бюджет 2012
Бюджетът за следващата година бе приет с гласовете на депутатите от ГЕРБ, всички независими депутати, присъстващи в залата, и на един депутат от „Атака“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народните представители приеха на първо четене Законопроекта на държавния бюджет на Република България за 2012 година със становище на Министерския съвет.

Бюджетът за следващата година бе приет с гласовете на депутатите от ПГ на ГЕРБ, на всички независими депутати, присъстващи в залата, и на един депутат от партия „Атака“, съобщи БГНЕС.

„За“ гласуваха 127 народни представители, а против – 82. Нямаше въздържали се.

Всички останали гласуваха „против". Дебатите започнаха в 09.00 часа и приключиха около 15.00 часа.

Преди първото четене на законопроекта за държавния бюджет в сряда сутринта финансовият министър Симеон Дянков заяви, че вероятността за нова рецесия е голяма, затова всички очаквания за 2012 г. в бюджета са променени в посока надолу.

В началото на заседанието министърът на финансите Симеон Дянков представи доклад, но не присъства на обсъжданията, отбелязва агенция "Фокус."

Единственият министър, който сутринта беше в НС, беше образователният Сергей Игнатов. Финансовият министър и вицепремиер присъства на заседанието на Министерски съвет, а около 11,30 часа Симеон Дянков, заедно с министър Вежди Рашидов, представиха на пресконференция ценни образци от паметници на културата, които са предоставени на Националния исторически музей.

Финансовият министър не отговори на въпроси на журналисти, свързани с дебатите в Народното събрание за проектобюджета и по-късно отиде на заседанието на парламента.

#Атака #2012 #бюджет #Министерски съвет #ГЕРБ #Симеон Дянков #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »