Променлива облачност с максимални температури между 8 и 13 градуса в неделя

Променлива облачност с максимални температури между 8 и 13 градуса в неделя
БГНЕС
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за февруари. През нощта от запад ще започне процес на спиране на валежите и на разкъсване на облачността, който най-късно ще обхване източните райони. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.

Утре над страната ще има променлива облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Това съобщи за агенция Фокус дежурният синоптик Красимир Стоев в Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините ще има променлива облачност. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

През нощта срещу понеделник облачността чувствително ще намалее и в понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Температурите бързо ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 15° и 20°, на места северно от планините и по-високи. Във вторник облачността ще се увеличи и към вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще остане топло. През нощта срещу сряда, с обръщане на вятъра от запад-северозапад ще започне да нахлува студен въздух. В сряда ще бъде ветровито, на много места с валежи от дъжд. Дневните температури ще се понижат.

#времето #облачност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"