Трима се отказаха от партията на Димитър Стоянов, била от „семеен тип“

Трима се отказаха от партията на Димитър Стоянов, била от „семеен тип“
На 25 март, Благовещение, в НДК се събра инициативен комитет, който представи Националдемократичната партия. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Трима от петимата депутати, които напуснаха „Атака“, за да се присъединят към бъдещата партия на Димитър Стоянов и Капка Сидерова, се отказаха от участие в новия проект.

Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов се отказват от новата формация още преди нейното учредяване.

Тримата обясниха, че не са съгласни със съставянето на политическа формация, базирана на лидерски и семеен тип, каквато се очертава да бъде Националдемократичната партия с лидер Димитър Стоянов и заместник-председател Капка Сидерова, предаде bTV.

Преди това Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов напуснаха редиците на Волен Сидеров със скандал. Като мотиви изтъкнаха несъгласието си с начина, по който се харчи субсидията на партията.

На 25 март, Благовещение, в НДК се събра инициативен комитет, който представи Националдемократичната партия. Предложено бе Димитър Стоянов да оглави ръководството на бъдещата политическа формация.

До новия проект се стигна, след като семейството на Сидеров се разпадна драматично пред медиите.

Миналата година Димитър Стоянов поиска оставката на лидера на „Атака“ заради резултатите на партията на президентските и местните избори. А ответната реакция бе отстраняването му от поста заместник-председател.

#Огнян Тетимов #Димитър Карбов #Валентин Николов #партия #проект #Капка Сидерова #Димитър Стоянов #„Атака“ #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"