Къмпингуването, нощуването и паркирането на по-малко от 100 м. от плажа ще е забранено

Къмпингуването, нощуването и паркирането на по-малко от 100 м. от плажа ще е забранено
A A+ A++ A

Къмпингуването, нощуването и паркирането на по-малко от 100 м. от плажа ще бъде забранено. Това гласуваха без дебати членовете на парламентарната комисия по регионална политика в парламента на второ четене днес.

Къмпингуването, нощуването и паркирането на 100 м от плажа ще бъде забранено. Това гласуваха без дебати членовете на парламентарната комисия по регионална политика в парламента на второ четене днес.

За да влезе в сила текстът трябва да получи подкрепа и в пленарната зала. 10 одобриха поправката, а 4 от депутатите бяха против от общо 15. В края на заседанието на комисията Гроздан Караджов от гражданската квота на Реформаторите поиска думата, за да се изкаже срещу предложението без да разбере, че то е било бързо изгласувано.

Спорната точка е част от предложенията плажовете Корал, Карадере и Иракли да не се отдават на концесия или под наем, както и да се забрани напълно всякаква стопанска дейност там. Поправките в правителствения Законопроект за устройство на черноморското крайбрежие бяха внесени в комисията между първо и второ четене от председателя на комисията Найден Зеленогорски и група депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок миналата седмица. Малко рано през същата седмица

Според Петко Цветков от "Зелените" проблемът е освен неясната терминология, това че текстът влиза в противоречие с човешкото право за свободно придвижване и нарушава правото на собственост.

С поправката управляващите въвеждат плаж за природосъобразен туризъм – "морски плаж, който с оглед на естествените природни дадености е необходимо да бъде съхранен чрез опазване на биологичното разнообразие и на екосистемите, при разумно използване на природните ресурси и върху чиято територия не се извършва стопанска дейност". Предложението им е съгласувано с регионалния министър Лиляна Павлова и министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха още вносителите.

#плажна ивица #къмпинг #паркиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »