По гръцката граница става горещо - румънците пържат яйца пред ТИР, българи пекат пържоли върху автовоз

По гръцката граница става горещо - румънците пържат яйца пред ТИР, българи пекат пържоли върху автовоз
БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици българи, сред които семейства с деца бедстват вече над 24 часа на гръцка територия, блокирани от контра-блокадата на българските превозвачи, предаде БГНЕС. 

Нашите леки автомобили са наредени на около километър преди границата в очакване вдигане блокадата. Село Промахон е изпълнено с български автомобили, блокираните искат нашите власти да се договорят с гръцките за вдигането на блокадата. „Тук сме вчера от 10.40 часа, няма хляб, няма вода, тоалетни, хората от селото ни гонят, сред нас има деца, хората нямат пари, добре, че си помагат, дават си на заем.

Никой не взема отношение, за да се реши проблемът, държавите да се намесят”, казват блокираните преди Промахон прибиращи се от Гърция българи. Те не могат да влязат в България заради блокадата на нашите превозвачи. От вчера в 11 часа те не пропускат леки автомобили и автобуси. Нашите са блокирани преди границата, непосредствено преди гишетата за заплащане тол такси на гръцка територия. Магистралата е преградена от гръцки полицаи, на място има и спецчасти. На място е паркирана една каравана, която предлага сандвичи и кафе.

27-ми час продължава контра-блокадата на българо-гръцката граница от нашите превозвачи. Те са категорични, че няма да отстъпят докато не се махнат тракторите от Промахон на гръцките фермери. Опашката пред Кулата е над 12 км, половината от нея двойна.

Преди малко протестиращите превозвачи върнаха влязъл от Гърция автобус с деца, а минути преди това пропуснаха към Промахон два ТИР-а, превозващи овце. 

#Гърция #блокада на пътища #камиони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници