Патриарх Кирил е разтревожен от изтласкването на християнството от Европа

Патриарх Кирил е разтревожен от изтласкването на християнството от Европа
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският патриарх Кирил очаква в Европа коренни промени заради изтласкването на християнството от региона. Главата на Руската православна църква заяви това в Асунсион в разговор с президента на Парагвай Орасио Мануел Кортес Хара, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Разказвайки за срещата си с папа Франциск в Хавана на 12 февруари, патриархът изтъкна, че е било обсъдено "изобщо изтласкването на християнските ценности от живота на редица съвременни страни".

"Дехристиянизацията на Европа е опасна не само от гледна точка на дискриминацията спрямо християните; това е опасно от духовно и културно гледище", каза той.

Срещата с Франциск, преминала в "братска атмосфера", "не бе размяна на любезности (. . .), а сериозен двучасов разговор", подчерта Кирил. След нея светът с нетърпение очаква да се подобрят отношенията между Римокатолическата и Руската православна църква, отбеляза парагвайският президент. От името на Парагвай той изрази надежда, че граденият днес "чуден мост - мост на диалог, солидарност, съвместна дейност, в крайна сметка ще изведе към единство целия християнски свят".

 

#патриарх Кирил #християнство #Европа #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"