Татяна Дончева: Не може Северна България да бъде трета-четвърта категория по отношение на инфраструктура

Татяна Дончева: Не може Северна България да бъде трета-четвърта категория по отношение на инфраструктура
A A+ A++ A

'' Аз се опасявам, че трябва да се съглася с Валентин Златев -ако нямаш пари, защо правиш конкурс? А като си направил конкурса и всичко е целесъобразно, на какво основание го отменяш,'' така Татяна Дончева започна коментара си пред bTV по темата с отменените обществени поръчки за АМ Хемус.

''Държавното управление не може да бъде раздаване на обществени поръчки по усмотрение, те трябва да се правят от съответните институции,'' допълни тя.

Дончева коментира още, че ако събитието се беше случило в друга държава, Лиляна Павлова в качеството си на министър би трябвало да подаде оставка.

''Пеевски очевидно има сериозни лостове за влияние върху политиката, върху икономиката и върху съдебната система. Защо има такива лостове, как те да му бъдат избити и могат ли, като Бойко Борисов даде знак с една магистрала ... сигурно е нещо.''

''Не може Северна България да продължи да бъде трета -четвърта категория по отношение на инфраструктурата си и всичко да се съсредоточава в Южна България по абсолютно неясни причини,'' допълни тя.

КТБ

''Я проследете само зависимостите на вицепрезидента Маргарита Попова, зам-главния прокурор Борислав Сарафов, Светлин Танчев и неговата майка, и ги сложете във времето,'' коментира Дончева по отношение на взаимовръзките с фалиралата банка КТБ.

''Нашите служби са назначени от тези хора в доклада. Какво искате от тях освен да работят по разпореждане,'' отговори тя на въпрос дали ще бъдат ''заметени следите'' от истината за банката при евентуално разсекретяване.

Мониторингов доклад

''Просто хората правят нещата по добър начин... Да, вярно е, че Румъния е по-голяма държава, но пък ние сме по-средищно разположени на Балканите и би трябвало също да разбираме, че това ни е предимство,'' коментира Дончева по отношение на държавната политика.

''Освен това, като сме по-малка държава, тя се подрежда по по-лесен начин. Стига обаче, да се занимаваме с това да я подреждаме, защото ни служи на нас, а не просто защото трябва да отметнем някой доклад на Брюксел,'' допълни тя.

Външна политика

''Тук отекват шамарите най-вече между Русия и Щатите, и ни третират малко като заека от вица - едните ни бият защото сме с шапка, другите ни бият, защото сме без,'' каза тя във връзка с влиянието на чужди политики на родна територия.  

 По отношение на това дали Турция се опитва да влия на политиката на България, Дончева припомни, че Турция е бивша империя и неминуемо ще прави такива опити. По нейни думи същото важи и за другите големи играчи на политическия терен. 

 

#инфраструктура #Русия #Турция #България #Румъния #здравеопазване #Москов #КТБ #Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници