Утре минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, максималните – от 10 до 20°

Утре минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, максималните – от 10 до 20°
A A+ A++ A

Атмосферното налягане няма да се промени съществено, ще остане по-високо от средното за месеца. През нощта все още вятърът ще е от юг, първоначално в Северна България, а по-късно през деня и в останалата част от страната ще се ориентира от изток-североизток. Ще е до умерен, в източните райони и поречието на Дунав и временно силен и с него ще прониква по-студен въздух. Облачността ще е разкъсана, значителна в Дунавската равнина, където на места слабо ще превали.

Температурите ще се понижат, минималните ще са предимно между 6° и 11°, максималните – от 10-11° в северозападните райони и морския бряг, до около 20° в Горнотракийската низина. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цекова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът вече ще е от североизток – умерен, с него температурите ще се понижават. Към 14 ч. ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. По-значителна ще е по северния склон на Стара планина и в Родопите. Валежи са малко вероятни. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.
В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен източен вятър. В четвъртък температурите още малко ще се понижат. В петък по-късно през деня облачността ще се разкъса, вятърът в много райони ще стихне. В събота времето ще е доста динамично. Ще има променлива, по-често значителна облачност и на места от запад на изток ще превали дъжд, в планините – сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина, по-късно и в Източна България.

#температури #Топло #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »