Българаски превозвачи блокираха ГКПП "Кулата"

Българаски превозвачи блокираха ГКПП "Кулата"
A A+ A++ A

Български превозвачи блокираха ГКПП Кулата, не преминават никакви превозни средства и в двете посоки, изключение се прави само за болни.

Крайната мярка е в отговор на неспазване договорения коридор с протестиращите гръцки фермери. Опашката от ТИР-ове пред граничния пункт на наша територия е 12 км. Преди граничния пункт има блокада от автомобил на Гранична полиция, на около 1 километър преди патрул на Пътна полиция спират и леки автомобили.

Изходите на пункта от гръцка страна са блокирани с огради, преди тях са около 100-ина протестиращи, от колоната преди границата пеш се присъединяват и други техни колеги.

Протестиращите искат на барикадата да пристигнат еврокомисари, тъй като явно договорките на междуправителствено ниво не се спазват.

„Вчера в 13 часа бе нарушен от гръцка страна договореният коридор, който трябваше да бъде отворен до 16 часа. Протестът ни започна в 11 часа днес, когато трябваше да пуснат товарните автомобили, чуваме, че това няма да стане в продължение на 72 часа”, казаха протестиращите.

Те попитаха каква е разликата между леките, автомобили, автобусите и те с камионите.

„Единственият начин да получим отговор е така нареченият протест, който правим в момента. Единственото изключение, което правим е за болни хора, които доказват, че не могат да бъдат на опашката”, каза един от протестиращите.

Преди седмица - на 9 февруари български шофьори и превозвачи отново блокираха пункта за 10 часа.

#ГКПП #Кулата #коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »