Българските шофьори отново са готови за контрапротест по границата с Гърция

Българските шофьори отново са готови за контрапротест по границата с Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A
Чакащите тежкотоварни камиони на граничния пункт Кулата , като по информация на граничните полицаи колоната от чакащи на гръцка територия е по- голяма. 

От 13 часа в понеделник протестиращите гръцки фермери подновиха блокадата на Промахон, като към този час свободно се движат само леки коли. 

На пункта Илинден-Ексохи не се пропускат само товарни автомобили, като се очаква обаче в 10 часа блокадата и там да стане пълна. Останалите пунктове на границата с Гърция пропускат пътни превозни средства в обичаен режим, съобщиха от МВР.  От снощи, към протестите в Гърция се присъединиха работещите на пристанищата, за две денонощия е блокиран морският транспорт. 

Тази сутрин българските превозвачи се събират отново в района на Кулата - те заплашват с контраблокада на наша територия. Споразумението между протестиращите гръцки фермери и представителите на българската държава от миналата седмица се нарушава постоянно, оплакаха се наши превозвачи и заявиха, че търпението им се изчерпва. 
Малко след 15 часа в понеделник  пунктът Кулата-Промахон беше напълно затворен, като само за няколко часа леките автомобили задръстиха района преди границата.
 
Едва не се стигна до сблъсъци между пътуващи и полиция. След четири часа нашите гранични власти бяха информирани, че ще се пропускат само леките коли. Най-вероятно отново ще стигнем до ефективни и ще затворим границата на наша територия, поясни за "Хоризонт" Ангел Цилев от контактната група за преговори.

#Кулата #Промахон #граница #шофьори #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »