Синдикатите бранят пенсионната възраст

Синдикатите бранят пенсионната възраст
Синдикатите са готови да протестират срещу увеличаването на пенсионната възраст и премахването на класовете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатите са готови да организират протестни действия заради намеренията на правителството да увеличи възрастта за пенсиониране от догодина и да премахне класовете.

„Нагласите са, както и на колегите от КНСБ, да излезем на улицата, защото управляващите от дума не разбират. Преядоха с власт и си мислят, че както Сталин могат да решават всички въпроси“, каза икономическият експерт от КТ „Подкрепа“ Мика Зайкова, цитирана от агенция „Фокус“.

От финансовото министерство не са обсъдили тези предложения със синдикатите.

По думите на Зайкова има информация, че ПГ на ГЕРБ е решила предложението за увеличаване на възрастта да бъде внесено от народен представител през бюджета.

„Току-що пуснахме писмо до госпожа Цачева, малко възмутено, защото независимо кой го вкарва, трябва да мине през НСТС. Освен това такава важна норма – промяна на пенсионна система, не може да се вкарва през бюджета, това е нахалство“, обясни Зайкова.

„Утре има извънреден Конфедеративен съвет, за да се решат няколко въпроса. Единият е този, другият – за премахването на класовете“, посочи тя.

#възраст #синдикати #пенсия #пенсиониране #Подкрепа #Мика Зайкова #Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »