След вота на недоверие: БСП срещу РБ

След вота на недоверие: БСП срещу РБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Никой не иска оставката на министър Москов - този министър колкото повече стои, толкова по-добре за опозицията, той е като воденичен камък за това управление”, каза пред bTV депутатът д-р Емил Райнов от БСП.

Д-р Валентин Павлов от РБ го репликира: „Цяла една година този министър се опитва да промени този хаос, който завари благодарение на хората, които сега са се събрали”. По думите му има „една група от 5-6 депутати”, която не е доволна, че реформите се случват.

Павлов напомни, че са били приети два много важни закона – за здравното осигуряване и за лечебните заведения. Според него от 1 април българският пациент ще разполага с нови 630 000 направления.

Райнов обаче изрази мнение, че от тази дата ще настъпи хаос. Той посочи, че министърът преди е твърдял колко е добър бюджетът на НЗОК, а сега е дошъл на позицията на опозиционните партии и са дадени още по 20 млн. лева за спешна помощ, направления и дентална медицина.

Павлов на свой ред отбеляза, че за първи път от 2016 г. пациентът ще има право на трета дейност, като това е залегнало в Националния рамков договор, който е пред подписване. „Хората разбраха, че има 5-6 човека, които ходят по медиите и говорят неистини”, заяви депутатът от РБ и обвини опозицията, че се е опитала да всява паника по темата с ваксините.

По темата за Националната здравна карта, Райнов заяви, че тя не дава отговор какво се случва, когато някъде има недостиг на специалисти и лечебни заведения, докато другаде има излишък. „Министърът не може да говори, че болниците източват касата, а с другата ръка да разписва нови и нови разрешителни”, подчерта социалистът и попита: „Как се е изправил пред финансовите интереси – с лице или с гръб?”.

Павлов му напомни, че няма основания Москов да спре откриването на дадена болница, ако тя отговаря на условията.

#БСП #РБ #политика #вот на недоверие #Петър Москов #здравеопазване #направления #министър #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай