Утре ще остане ветровито, с максимални температури предимно между 18° и 23°

Утре ще остане ветровито, с максимални температури предимно между 18° и 23°
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца. През нощта облачността ще е значителна и на места все още ще превалява слабо. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 7° и 12°. Такава е прогнозата за времето, съобщи Мартин Славчев, дежурен синпотик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Утре още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след пладне - до предимно слънчево. Ще остане ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините и силен южен вятър. Топло, с максимални температури предимно между 18° и 23°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд с разкъсана облачност. Ще духа умерен, временно до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

В сутрешните часове над планините облачността все още ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, по-най високите места на Рила и Пирин - слаб сняг. До обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще бъде доста ветровито, ще духа ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°. Във вторник преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още; максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. Ще остане ветровито, в Източна България и районите, разположени северно от планините, вятърът ще е умерен до силен. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност.

В сряда ще има повече облачност, но отново предимно висока и средна, почти без валежи. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е все още топло, но ще започне понижение на дневните температури. В четвъртък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Понижението на температурите ще продължи.

#вятър #време #Топло #слънчево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »