Британските спецчасти откриха Джихади Джон

Британските спецчасти откриха Джихади Джон
A A+ A++ A

Британските специални служби са открили местонахождението на човека, вербувал за "Ислямска държава" терориста Джихади Джон, чиято гибел бе потвърдена през януари тази година. Данните за местонахождението на неговия вербовчик Рабах Тахари станаха известни, след като той е влязъл в своята страница в социалната мрежа „Линкдин“, намирайки се на територията на Турция.

Специалните служби са обезпокоени, че Тахари е влязъл на територията на Турция, откъдето може да се отправи към Европа за извършването на терористични актове. Около 50 екстремисти се намират понастоящем в Турция, където могат да планират терористични атаки на територията на страните-участнички в международната коалиция, бореща се срещу „Ислямска държава“.

Групата оглавявана от Тахари се състои от терористи от над 20 държави. Според британски военни източници на страницата си в „Линкдин“ Тахари е имал сред контактите си британски гражданин, който е излежавал присъда в специалния затвор във военната база на САЩ в Гуантанамо в Куба.

#Джихади Джон #ислямска държава #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »