8 съвета за добро здраве и пълно портмоне

8 съвета за добро здраве и пълно портмоне
A A+ A++ A

Можете ли да сте по-здрави и същевременно по-богати, без да ви коства много усилия? Звучи твърде хубаво, за да е истина, но това е напълно възможно. Ето няколко лесни и практични идеи:

  1. Откажете се от колата. Оставете колата пред дома си, а отидете пеш на работа. Ако не можете да отидете пеш, паркирайте на известно разстояние. В случай, че имате удобен транспорт до работа, ползвайте него, вместо колата. За да увеличите ползата за здравето, слезте няколко спирки по-рано.

  2. Възползвайте се от инициативите за безплатни прегледи и следете здравето си. Почти всички съсловни организации правят поне веднъж годишно безплатни прегледи в своята област. Възползвайте се от тази чудесна възможност да контролирате здравословното си състояние.

  3. Откажете газираните напитки. Водата е по-полезна от всяка друга напитка. Спокойно можете да пиете само вода и чай, тялото ви не се нуждае от боядисани и подсладени химии. А портмонето ви ще бъде по-пълно, ако си ги спестите.

  4. Заменете шоколада с плод. По-добре ябълка, вместо половин шоколад. Това ще се оттрази благоприятно както на талията ви, така и на джоба ви.

  5. Започнете с домашните тренировки. Често организираните групови занимания като аеробика, тае-бо и други, не притежават кой знае какви предимства пред домашните тренировки. В интернет има редица добри програми за редуциране и контрол натеглото, както и здравословен стил на живот.

  6. Ограничете храненето навън и намалете алкохола. Храненето навън не само често е нездравословно, но и си позволяваме много повече, отколкото в домашни условия. Чаша вино с приятели е нещо приятно, но когато говорим за 3-4 чаши, тогава нанасяме щета на здравето и портмонето си.

  7. Подсилете имунитета си. Имуностимуланти, хранителни добавки и най-вече добра храна. Това е изгодна инвестиция за всеки, който съзнава колко по-изгодна е превенцията от лечението за здравето и джоба.

  8. Наблегнете на простите продукти с малко готвене. Домашната храна не е непременно мусака, друсан кебап или пълнени чушки. Изберете свежата салата с парче сирене, риба, пържола или просто варено яйце. Ще се изненадате колко много зеленчуци имат чудесен вкус свежи, но ние сме привикнали да ги кнсумираме варени/печени.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"