Турското посолство в Македония реагира остро на квалификации на водещ, близък до Груeвски

Турското посолство в Македония реагира остро на квалификации на водещ, близък до Груeвски
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Турското посолство в Скопие реагира остро на определението „лъжеш като турчин“, което водещият телевизия Сител Драган Павлович Латас, който е близък до премиера Никола Груевски, отправи към лидера на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев вчера, предаде БГНЕС.

Посолството на Турция призовава ръководството на Сител да действа в духа на обективната журналистика и в рамките на закона и да предприеме съответните мерки „към упоменатото лице“. Освен към Сител, посолството се е обърнало и към съответните органи, за да търси отговорност от Латас. "Вие сте престъпник. Вие сте изрод."

Това бяха само част от определенията, които отправи проправителственият журналист Драган Павлович Латас към лидера на македонския опозиционен Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев в телевизионно интервю в сряда вечерта.

В един момент му отправи нападката „Лъжеш като турчин“. В близо едночасовото интервю пред близката до властта телевизия "Сител" Латас повтори десетки пъти, че "Заев е престъпник, корумпиран, лъжец, изрод, че ще го съди и след време ще бъде на друго място".

Лидерът на СДСМ на практика не получи възможност да отговори на нито едно обвинение. Всеки опит бе спиран от нова канонада с обвинения. "Позволете ми да отговоря...Вие отправяте обвинения...На какво прилича това...". Това бяха единствените думи, които чуваха зрителите от устата на Заев.

По време на "разговора" бяха излъчени предварително подготвени репортажи за "богатствата на семейство Заеви". В момент, в който Зоран Заев показа публичния имотен лист на журналиста, Латас изригна и каза, че "ще Ви осъдя за това". Драган Павлович повтаряше многократно, че партията на Заев и той лично никога няма да бъдат управлението на Република Македония и след това използваше сръбският израз: Идемо далье - продължаваме напред!”.

В късните новини след „интервюто“ Латас се извини на турците, но явно това не е подействало на турското посолство. От телефонните разговори, които бяха разпространени миналата година, стана ясно, че дори началникът на кабинета на премиера Никола Груевски Мартин Протогер определя Латас като нечистоплътен и служител на сръбското разузнаване.


#посолство #Зоран Заев #Никола Груевски #СДСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »