Правителството на „Супер Марио“ е готово

Правителството на „Супер Марио“ е готово
Монти ще бъде едновременно министър-председател и министър на икономиката в новото правителство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Марио Монти (известен в медийното пространство като „Супер Марио“) става министър-председател на новото италианско правителство, като едновременно с това ще бъде и министър на икономиката, това стана ясно, след като Монти представи екипа си на президента Джорджо Наполитано.

Корадо Пасера, генерален директор на една от най-големите италиански банки „Интеса Санпаоло“, ще стане министър на мегаминистерството на икономическото развитие и инфраструктурата, съобщи АФП.

Той трябва да отговаря за стимулирането на слабия за момента икономически растеж.

Другите основни министерства бяха поверени на опитни технократи – министерството на външните работи поема посланикът Джулио Терци ди Сант`Агата, министерството на отбраната – адмирал Джампаоло ди Паола, а вътрешните работи – Анна Мария Канчелири.

Церемонията по полагането на клетва от новия кабинет и по предаването на властта от досегашния премиер Силвио Берлускони ще се състои в 16 ч. по Гринуич.

Бившият еврокомисар е подложен на натиск да прекрати политическата несигурност след оставката на Берлускони през уикенда и да проведе реформи, които да помогнат на Италия да се справи с безпрецедентната дългова криза.

#Марио Монти #министър-председател #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници