Алексис Ципрас призова за диалог протестиращите фермери

Алексис Ципрас призова за диалог протестиращите фермери
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова за  диалог протестиращите фермери. Земеделците, от своя страна, настояват за пълно оттегляне на мерките за повишаване на данъци и пенсионната реформа и подготвят мощни протести в петък в Атина.

Има възможност за промяна в спорния проектозакон, срещу който вече трета седмица протестират гръцките фермери. На заседание на министерския съвет в Атина премиерът Алексис Ципрас показа готовност за директни преговори с протестиращите земеделци.

Пенсионният пакет налага тежест на част от населението и сме готови да започнем диалог за запазване на досегашните приходи при фермерите, както и с други отрасли. Затова е необходимо да се срещнем, да преговаряме и да намерим решение на проблемите им.

Същевременно категорично беше отхвърлено искането на фермерите за оттегляне на проектозакона. Министри коментираха за медиите, че с ултиматум с блокирани пътища и граници не може да се води диалог.
От своя страна фермерите продължават с протестите и подготвят мащабни демонстрации в петък пред парламента.

Медиите съобщават, че гръцката полиция няма да допусне фермерски протести с трактори в центъра на гръцката столица. Земеделците заявиха, че ще останат пред парламента, докато проектозаконът не бъде оттеглен и заплашват с палатков лагер.

#Алексис Ципрас #фермер #преговор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »