Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт е готов, заяви министър Захариева

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт е готов, заяви министър Захариева
A A+ A++ A

Изключително интензивно се работи, Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт е готов. Това каза министърът на правосъдието Екатерина Захариева, по време на изслушването си в парламентарната Комисия по правни въпроси, в отговор на въпрос от народния представител от ПГ на ГЕРБ Данаил Кирилов, свързан с промените на Закона за съдебната власт.

"На първото заседание на съвета бе взето единодушно решение за разделянето на законопроекта на две писти, които обаче са с много бързи скорости. Първата е свързана с измененията на Конституцията, а втората с всички останали промени. В първия законопроект сроковете са следните – 2 март приемане в Министерски съвет”, посочи министър Захариева. По думите ѝ, освен разделянето на ВСС на две колегии, в закона ще залегне прекият избор на членовете от магистратската общност.

"Останалата част е свързана с кариерното израстване на магистратите, атестирането, новите правомощия на инспектората, електронното правосъдие, реформите в прокуратурата и всички останали въпроси, които са повдигани и обсъждани”, допълни още министър Захариева.

#Екатерина Захариева #законопроект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"