Полша и Холандия не са готови да окажат подкрепя за исканията на Великобритания

Полша и Холандия не са готови да окажат подкрепя за исканията на Великобритания
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-деликатната точка за източноевропейските страни от исканията на Лондон са опитите на Камерън да ограничи социалните добавки за европейски граждани.

Повечето от исканията за реформиране на ЕС от премиера на Великобритания Дейвид Камерън са приемливи, но повече преговори ще са необходими, заявиха Полша и Унгария, предаде EU Observer.

"Дискутирахме промените, предложени от Великобритания и заявихме, че сме съгласни с повечето от техните намерения, но има някои точки, по които има нужда от повече обсъждане", заяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан по време на съвместна пресконференция с полския премиер Беада Шидло в Будапеща.

Най-деликатната точка за източноевропейските страни от исканията на Лондон са опитите на Камерън да ограничи социалните добавки за европейски граждани, живеещи на територията на Великобритания.

Миналата седмица Камерън посети Варшава, но получи само плаха подкрепа от полското правителство за сделката си с Брюксел.

Според източници на "Ройтерс" най-сериозните резерви на Полша и Холандия са заради опасенията, че Лондон ще третира гражданите им като второкласни имигранти, въпреки че живеят в държава партньор в рамките на ЕС.

Полша и Унгария се съюзиха да се противопоставят на всяка форма на дискриминация в рамките на общността.

"Искам да бъде ясно, че Полша може да разчита на солидарността на Унгария срещу всяка форма на двойни стандарти, наложена срещу нея", заяви Виктор Орбан.

#ЕС #Великобритания #Холандия #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"