Майкъл Блумбърг съобщи, че може да се кандидатира за президент на САЩ

Майкъл Блумбърг съобщи, че може да се кандидатира за президент на САЩ
БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг за пръв път заяви, че обмисля да влезе в президентската надпревара в САЩ в интервю за в. "Файненшъл таймс".

На въпрос дали обмисля да се кандидатира за държавен глава Блумбърг каза, че "обмисля всички възможности".

"Намирам нивото на разговорите и дискусиите за печално ниско, за оскърбление и обида към гласоподавателите", заяви той и добави, че американците заслужават много повече.

Миналия месец в. "Ню Йорк таймс" писа, че милиардерът е поръчал на сътрудниците си да съставят планове за независима кампания с бюджет минимум 1 млрд. долара.

Блумбърг вероятно ще реши, когато разбере кои ще са потенциалните кандидати на двете водещи партии в Съединените щати и прецени какви шансове би имал. Той възнамерява да се включи в надпреварата, ако Републиканската партия номинира консервативен хардлайнер като Доналд Тръмп или Тед Круз, а Демократическата - Бърни Сандърс.

"Слушам какво казват кандидатите и какво правят гласоподавателите на първичните избори", казва той пред "Файненшъл таймс".

Влизането му в кампанията ще промени радикално процеса на избори, който и без това е разтърсен от Тръмп и Сандърс. Много експерти очакват Блумбърг да открадне част от подкрепата за демократите заради либералните си възгледи по въпросите за контрола върху оръжията и околната среда.

Едва 9% от избиралите на републиканците гледат положително на Блумбърг, а 17% от вероятните гласоподаватели на Демократическата партия го одобряват.

Майкъл Блумбърг и преди е обмислял да се кандидатира за президент на САЩ. Той се самоопределя като независим. До 2001 г. Блумбърг е подкрепял демократите, а оттогава до 2007 г. - републиканците.

 

Милиардерът беше кмет на Ню Йорк - най-многолюдния град в Съединените щати - през периода 2002 - 2013 година, а след това се върна на пълно работно време в едноименната си компания, която бе основал през 1981 г. До момента независим кандидат не е печелил президентски избори в САЩ.

 

 

"Намирам нивото на разговорите и дискусиите за печално ниско, за оскърбление и обида към гласоподавателите", заяви той.

#Блумбърг #САЩ #президент #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"