Жаклен Коен е освободен като директор на БЕХ

Жаклен Коен е освободен като директор на БЕХ
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

С решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова Жаклен Коен вече няма да е изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг, съответно той отпада и от съвета на директорите. Това се разбира от съобщение на Министерството на енергетиката.

На негово място в съвета на директорите влиза досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД Петьо Иванов.

На събрание на съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД - Николай Павлов.

Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК, се допълва в съобщението на министерството.

"Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията", посочват от ведомството на Теменужка Петкова.

Жаклен Коен пое управлението на енергийния холдинг през лятото на 2014 година. Той замени на поста Иван Йончев, който напусна по здравословни причини. Самият Йончев управляваше БЕХ едва шест месеца, заменяйки на поста Боян Боев, който пък беше одобрен като председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през декември 2013 година.

#БЕХ #Теменужка Петкова #енергетика #Овергаз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »