Папа Франциск ядоса Меркел - нарече Европа стерилна жена

Папа Франциск ядоса Меркел - нарече Европа стерилна жена
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Папа Франциск призна в интервю за в. "Кориере дела сера", че е успял да ядоса германският канцлер Ангела Меркел.

До напрежение между двамата се стигнало, след като папата сравнил в реч пред евродепутати миналата година Европа със старица, която не е вече жизнена и плодовита. След това Меркел позвънила на папата и го попитала защо е сравнил Европа със стерилна жена.

Тя ме попита дали наистина мисля, че Европа не може да ражда повече деца. Аз й отвърнах, че напротив Европа може да ражда още много деца, защото има солидни и дълбоки корени, защото има уникална история, защото е имала и може да има и в бъдеще фундаментална роля и защото в най-мрачните моменти, Европа е показала, че има ресурси да ги преодолее, сподели папата в интервюто.

В своето интервю папа Франциск също така заявява, че според него Русия може да допринесе много за световния мир. Подобно на Китай, "Русия може да даде много", добавя той, използвайки израза си за "световна война късче по късче". Всъщност тази война не е на части, а си е наистина война, заявява папата.

В петък папа Франциск и руският патриарх Кирил ще проведат първата среща между ръководителите на Римокатолическата и Руската православна църква от 11 в. насам.

#Ангела Меркел #папа Франциск #война #Русия #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"