Слави Трифонов: Такъв е българският манталитет - търпи, търпи, а после измита всичко

Слави Трифонов: Такъв е българският манталитет - търпи, търпи, а после измита всичко
Снимка: bTV, архив
A A+ A++ A

''Това, което стои зад гърба ми, е истината. Не желанието ми да прецакам системата, не тарикатщина, не политическа амбиция, не да спечеля нещо, каквото и да е било то,'' каза в интервю за bTV телевизионният водещ Слави Трифонов.

Инициираният от неговото шоу референдум за промяна в политическата система беше подкрепен от подписите на над 678 000 души.

„Всеки може да се опитва да реализира какви ли не планове, интриги, мръсотия, но истината е тази – аз не съм подправял подписи, не съм правил нещо в интерес на някаква собствена тарикатщина”, каза Трифонов пред Мария Цънцарова.

Той подчерта, че зад подписите стоят личности и затова нарича парафите „съдби и мечти”. ''Просто българският манталитет е такъв – търпи, търпи, търпи, един ден избухва и измита всичко”. 

Той заяви, че към момента няма политически амбиции, но и каза, че „пак ще говорим” след една година. „Какво значи политика? Ако аз, като си казвам мнението, съм политик – то значи съм политик”, коментира Трифонов.

За референдума

По отношение на самите точки от референдума, ТВ водещият изрази мнение, че трябва да можем да избираме пряко местните полицейски шефове. На въпрос как гражданите ще преценяват кой е най-подходящ за един професионален пост, той запита как избираме депутати, от които не зависи по-малко.

Референдумът, тръгнал от „Шоуто на Слави”, поставя и въпроса за намаляване на броя на депутатите до 120. „В Холандия са 130 за 17 млн. и, знаеш ли, че всеки ден ходят на работа с колелета – не е като за като закон прието (...),” запита Трифонов.

„Защото сега, като са влезли малките партии, пък е толкова хубаво, че ми иде да пляскам с ръце и да пея песни”.

На въпрос дали има достойни политици, Слави Трифонов отговори, че „има достойни млади хора”. 

Шоуменът призна, че рокадата в МОН, след като Меглена Кунева вече и просветен министър, го отвращава. В същото време, „Шоуто на Слави” застана зад лидера на ДБГ през 2011 г., когато тя се бореше за президентския пост.

„Направили сме го, защото ситуацията беше такава – тогава чакахме с месеци (Бойко Борисов) да посочи кой ще е президент. Тя ми е изглеждала като противовес”, разказа Трифонов. „Меглена Кунева може да вижда прилики между себе си, Тачър, извънземните... и Хелмут Кол”.

За скандала с жълтите медии

Слави Трифонов и издателя Недялко Недялков влязоха в открит конфликт, след като сайтът на последния обяви Трифонов за гей. В отговор последният използва трибуната на шоуто си, за да се „обясни в любов” на скандалния издател.

„Това е много странно. Как може да не те викат, когато в сайта, който притежаваш, пишеш такива гнусотии за толкова много хора и нарушаваш толкова много съдби? Когато излезе информацията, че аз съм гей и аз правя секс с малки момчета, които ми води Камен Воденичаров, разбрах, че съм стаявал дълго време своята хомосексуалност. Реших да не нося тая тежест и да я споделя, както и да споделя, че съм активен хомосексуалист и моята страст е насочена към Недялко Недялков, който вярвам, че е пасивен хомосексуалист. Всичко се завъртя и се стигна до разпити... пък аз изпращах цветя”, разказа Трифонов и уточни, че в селото му четният брой карамфили (20 за Недялко Недялков) е свързан с погребение само ако цветята са до 10 на брой.

#Слави Трифонов #медии #референдум #депутати #Меглена Кунева #конфликт #Недялко Недялков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »