Жандармерия блокира болницата в Кърджали заради убийството

Жандармерия блокира болницата в Кърджали заради убийството
БГНЕС
A A+ A++ A

Болницата в Кърджали е под обсада, жандармерия и полиция преградиха входа към Спешното, след като близки на убития при престрелка днес по обяд се струпаха в очакване, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Пропускат се само линейки, частните автомобили се проверяват, два бронирани автомобила и патрулки дежурят за реда. Повечето от чакащите твърдят, че близкият им е в операционната, майката обаче крещи, че той е мъртъв и час по-скоро трябва да получат трупа, за да го погребат.

Очаква се да пристигне патолог от Пловдив. По непотвърдена информация става дума за война между два ромски клана от близкото до областния град село Петлино и квартал „Прилепци“ заради откраднато момиче за булка. Братовчед на отвлечената за невеста, около 18-годишен, е стрелял 3 или 4 пъти в малка уличка над пазара, в близост до Евангелистката църква.

Струпалите се в близост до мястото дежурни зяпачи отказваха да говорят на български и искаха пари за „сведенията“ си. Алтънай Халил, бивш съветник на областния управител по етническите и демографските въпроси и сега работник по чистотата, успа да ги разпита и прогнозира, че тепърва ще има напрежение, и при всички случаи кървава вендета. Районът на инцидента вече е освободен от заградителните ленти, криминалистите приключиха огледите на мястото на стрелбата.

Очевидци разказаха, че разправата е била в рамките на минути, видели са 4 гилзи на асфалта, а преминаваща кола е откарала ранения. Той е починал в болницата. Според информацията от регионалния пресцентър на МВР сигналът за простреляния мъж в района на пазара е подаден в 11,50 часа. Пострадалият, който е 30-годишен, е починал. Криминалисти от Областната дирекция и разследващ полицай разпитват и издирват очевидци на престъплението.

Извършени са процесуално-следствени действия и е образувано досъдебно производство за умишлено убийство по чл.115 от Наказателния кодекс, което се наблюдава от Окръжна прокуратура. Предприети са действия по установяване и издирване на извършителя на деянието, до късния следобед все още нямаше задържан.

Окръжната прокуратура, която пое разследването съобщи различен час на инцидента. Според съобщението, в 12,30 ч. е възникнал скандал между двама мъже, които си разменили удари с ръце, последвали няколко изстрела с оръжие. Единият от участниците в скандала – Махмуд Р. на 30 г. от село Петлино, е бил ранен.

 

 

 

 

#роми #жандармерия #убийство #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »