За три месеца в лотарията на НАП са регистрирани 12 млн. касови бележки

За три месеца в лотарията на НАП са регистрирани 12 млн. касови бележки
БГНЕС
A A+ A++ A

За малко под три месеца в лотарията на Националната агенция за приходите са регистрирани 12 млн. касови бележки на обща стойност 170 млн. лв., съобщиха от институцията.

Средно на един участник в играта се падат по 105 фискални бона, сочи статистиката на играта, която цели да насърчи потребителите да изискват от търговците платежния документ.

Средната възраст на участниците е 42 г., а средната платена сума е 3.58 лв.

Досега чрез жребий са определени десет победители. Последните двама са Георги Георгиев от Русе, който спечели 40-инчов 3D телевизор с бележка за 0.79 лв. и Лилия Пеева от Попово, която с бон за 11.39 лв. спечели четириядрен смартфон.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700. Голямата награда е автомобил.

От НАП напомнят, че хората трябва да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещава приходната администрация.

#НАП #касови апарати #лотария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"