Френски и американски застрахователи оглавиха класация на рейтингова агенция

Френски и американски застрахователи оглавиха класация на рейтингова агенция
sxc.hu
A A+ A++ A

Международната рейтингова агенция A.M. Best състави рейтинги на застрахователните компании по обем на събраните нето премии и по размер на небанковите финансови активи. В рейтинга са включени най-големите застрахователни компании в света.

От агенцията уточняват, че заради различните изисквания към финансовата отчетност и сроковете за покаването й, при подготвянето на класацията са били отчетени финансовите показатели за 2014 г., приведени към единен стандарт.

Френската АХА S.A. заема първото място в ТОП-10 по небанкови активи, чийто размер към края на 2014 г. възлиза на $965,4 млрд. На второ място е Allianz, а на трето - американският животозастраховател MetLife.

По обем на нето премиите на първо място е американската компания UnitedHealth Group, на 2-ро - френската АХА, а на 3-то – германската Allianz.

Според AM Best, в ТОП 10 на най-големите застрахователи по обем на нето премиите презтази година са включени 5 американски застрахователни компании. Подобен ръст се обяснява с придобивания на здравни компании от лидерите в рейтинга.

A.M. Best обяви Топ 10 на застрахователите в света по премии и по небанкови финансови активи.

Подробности за класацията можете да видите на сайта Инсмаркет.

#застраховане #класация #компании

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"