Нелегални мигранти загинаха в студа край Малко Търново (обновена)

Нелегални мигранти загинаха в студа край Малко Търново (обновена)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

20 нелегални мигранти, сред които 12 деца, бяха задържани в района на Малко Търново граничните полицаи късно снощи. Две жени също са загинали поради измръзване.

По непотвърдена информация има починало от студ дете на 15 години. С втора и трета степен на измръзване в болницата са настанени 11 деца и две жени, съобщава Нова телевизия.

Междувременно пред бТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова съобщи, че от студ са починали две жени от Афганистан, пресичащи границата при Малко Търново. Граничните полицаи са оказали помощ на жените, но не са успели да ги спасят. 

Първата линейка пристигна в Спешно приемно отделение на Бургаската болница около 21:30. С нея били докарани две момиченца на видима възраст 4 и 5 години. По думите на майка им са от Ирак. Двете момиченца били в първата група, която граничните успели да извозят от гората. Високопроходим камион на гранична полиция в същото време извозвал втора група нелегални мигранти, които униформените открили в Странджа. В Района на Малко Търново вчера снежната покривка надхвърли 30 сантиметра.

От Спешния център отказаха коментар, докато не приключат с прегледите на всички мигранти, чието извозване продължи през цялата нощ.


#Малко Търново #мигранти #полиция #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »