Лекции и речи носят луди пари! Ако не вярвате, вижте Клинтънови - заработили 153 млн. долара с тази си дейност

Лекции и речи носят луди пари! Ако не вярвате, вижте Клинтънови - заработили 153 млн. долара с тази си дейност
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Четиридесет и вторият президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му бившият държавен секретар Хилари Клинтън са спечелили от 2001 г. 153 милиона долара за платени участия в семинари и изнасяне на лекции в това число пред представители на големи американски корпорации и банки, съобщи Си Ен Ен.

Периодът, за който ТВ компанията е направила сметката, е до пролетта на миналата година, когато г-жа Клинтън обяви, че е решила да се включи в борбата за Белия дом като кандидат на Демократическата партия.

За 14 години Клинтънови са изнесли лекции и произнесли речи 729 пъти при средно заплащане от 208 800 долара на участие. Съпрузите също така са получили хонорари в размер от 7,7 милиона долара за 39 изказвания пред сътрудници на банки като Голдман Закс и Ю Би Ес.

По-специално Хилари Клинтън е получила за осем речи 1,8 милиона долара. В края на 2015 година предизборният щаб на бившата първа дама на САЩ публикува данни, според които съвкупните доходи на Клинтънови за последните осем години са възлизали на 140 милиона долара. В бюджета на страната двамата са внесли 44 милиона долара както федерални данъци


 

#Клинтън #хонорари #лекции #семинари #доходи #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"