Медведев: Времената на високата петролна рента приключиха

Медведев: Времената на високата петролна рента приключиха
Дмитрий Медведев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Пред конгреса на „Единна Русия“ ръководителят на руското правителство и председател на партията Дмитрий Медведев се спря на икономическото положение на страната при сегашните ниски цени на петрола, предават руските агенции.

Времената на високата петролна рента приключиха. Моля да не обещавате на хората онова, което не можем да изпълним. Ние сме отговорна политическа сила, особено в условия на суров бюджет. Всички ние и аз като председател на правителството добре знаем възможностите на нашата текуща бюджетна ситуация, отбеляза Медведев.

Той посочи, че държавата ще се откаже от строителството на нови здания. За нови офиси на чиновниците трябва да бъде забравено, каза той. Медведев уточни, че разходите за държавния апарат през 2016 г. ще бъдат съкратени с 10%. Държавният апарат ще бъде съкратен без загуба на качеството на работата, изтъкна той.

Икономиите трябва да започнат преди всичко от самата държава. Миналата година заплатите на държавните служители бяха намалени с 10%. Разходите на държавния апарат и тази година ще бъдат съкратени с 10%, заяви Дмитрий Медведев.





#Дмитрий Медведев #икономии #петрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"