Вицепрезидентът трябва да има повече от поддържаща роля, смята Маргарита Попова

Вицепрезидентът трябва да има повече от поддържаща роля, смята Маргарита Попова
БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът трябва да има роля, по-голяма от поддържащата, каза днес по БНТ заемащата поста Маргарита Попова. Тя допълни, че подпомага президента в работата му, но не работи за извайване или доизвайване на образа му.

"Аз съм приела ролята да доизяснявам сюжета", посочи Попова. Тя допълни, че харесва работното си място, работи с удоволствие и на високи обороти. Попова допълни, че мечтае за времето, когато президентите ще са кавалери и ще уважават повече вицепрезидента.

В отговор на въпрос, Маргарита Попова посочи, че за момента няма планове да се кандидатира за президент. "Ако някоя партия ми предложи да ме номинира, ще реагирам разумно", допълни вицепрезидентът.

Според Маргарита Попова са възможни разговори, както за намаляване на правомощията на президента, така и за тяхното увеличаване.

Не може да искаш справедливост само в една част от държавната власт - съдебната система, смята Попова. По нейните думи плановете за бърз прием на голям брой закони, които да реформират съдебната система не е правилен подход.

Справедливостта е не само буквата и написаното в закона, а и начинът на прилагане, каза Маргарита Попова. Тя допълни, че се чувства неприятно от репликите и дискусиите във ВСС, покрай SMS-ите до премиера.

"Посредствеността е навсякъде. Има упадък на нравите и морала, който засягат и съдебната власт. И в коридорите на президенството има посредственост", посочи Попова. Според нея думата реформа се е изтъркала. Вицепрезидентът посочи, че най-важното е да има диалог, като това е основният дефицит в политиката.

 

#Маргарита Попова #президент #власт #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"