Не побоят, сърдечно заболяване убило 18-годишния Тодор от Враца

Не побоят, сърдечно заболяване убило 18-годишния Тодор от Враца
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Наследствено хронично заболяване на сърцето е причината за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, показали резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза.Те бяха оповестени близо месец след смъртта на момчето.

Експертизата трябваше да установи дали има причинно-следствена връзка между смъртта на Тодор и побоя, нанесен му от братята Иван и Десислав Дамянови. На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния му мускул са установени тежки болестни промени, при които "смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве". 

Част от констатирани травматични увреждания при аутопсията и реаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия, други са получени след прилошаването и падането върху терена, а трети – от проведените реанимационни мероприятия, пише в петорната съдебномедицинска експертиза. 
 
Заключението е, че Тодор не е починал от нанесените му от двамата братя удари, които по своята медико-биологична характеристика са причинили на момчето само "болка и страдания". 
 
Засега не ясно дали прокуратурата ще промени обвиненията на братята Иван и Десислав Дамянови, които в момента са за предумишлено убийство по хулигански подбуди.
 

Братът на момчето Ивайло Йорданов продължава да твърди, че здравословни проблеми не са причината за смъртта на Тодор. Според него, истината тепърва ще се изяснява в съда. 

Ивайло Йорданов изрази недоумение пред БНР от посоченото в експертизата наследствено хронично сърдечно заболяване, довело до смъртта на брат му. "Това заболяване, което те твърдят, той не го е имал. Има три констатации от лекари, които са го преглеждали през годините - не е имало такъв проблем. Няма никъде в нито един лист написана думата "заболяване", казва той.  

#побой #Тодор #Враца #експертиза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници