Саркози: Сделка с крайно десните няма да има

Саркози: Сделка с крайно десните няма да има
„Не желая министри от Националния фронт. Никога не съм го искал", категоричен е Никола Саркози. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Президентът на  и кандидат за втори мандат Никола Саркози обяви, че няма да стисне ръце с крайната десница, но въпреки това настоя, че избирателите на Националния фронт не трябва да бъдат демонизирани.

И държавният глава, и лидерът на социалистите Франсоа Оланд се наредиха пред крайнодясната кандидатка Марин льо Пен в първия тур на френските избори. Дъщерята на Жан-Мари льо Пен обаче сътвори истинска сензация, спечелвайки почти 18% от всички бюлетини.

В сряда първите двама продължават да водят ожесточена борба, като до втория тур на вота остават броени дни. Саркози е подложен на огромен натиск да привлече част от привържениците на Льо Пен, с което да стопи преднината на Оланд.

„Трябва да говорим с осемнайсетте процента, които гласуваха за Марин льо Пен", изтъкна той в интервю за френското радио Инфо, предадоха АФП и БГНЕС.

„Но лично аз не считам тези 18% за хора с крайни възгледи. Не мисля, че е грешно да изказват убежденията си. Въпреки това не желая министри от Националния фронт. Никога не съм го искал. 18-те процента не ми принадлежат, но е мой дълг да им подам ръка", подчерта лидерът.

„Това, което г-н Оланд все още не е разбрал, е, че ние трябва да разговаряме с всеки. Споразумение с Националния фронт няма да има. Техни министри също", обеща още Саркози.

#Никола Саркози #президент #Франция #Националния фронт #Франсоа Оланд #Марин Льо Пен #Жан-Мари льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници