Google ще слага реклами против "Ислямска държава" в търсачката си

Google ще слага реклами против "Ислямска държава" в търсачката си
БГНЕС
A A+ A++ A

Скоро Google ще започне да показва реклами против "Ислямска държава" в своята търсачка, съобщава в. "Гардиън". Рекламите ще се показват при търсене на информация за ислямистки радикализъм, съобщава изданието.

Това ще е част от стратегията на компанията за борба с разпространяването на радикализъм в интернет. Компанията подчертава, че рекламите няма да влияят на резултатите на самата търсачка. Рекламите ще се създават от неправителствени организации, като те ще бъдат специално избрани. Те ще имат право да избират ключовите думи, които да водят до изобразяване на съотвените реклами. Целта е да се контрира радикализмът в мрежата.

"Трябва да премахваме лошите неща, но е изключително важно хората да могат да намират полезна информация. Когато те се чувстват изолирани и влязат в интернет, да намерят онлайн общества на надежда, а не на омраза", е казал менидъжърт по публична комуникация на Google Антъни Хаус по време на среща с британската комисия по вътрешни работи.

Google смята да направи така, че търсенето на информация за радикализъм да показва рисковете и вредите. Освен това компанията ще клиповете в YouTube, които са против радикализацията, по-лесни за откриване. Това са част от мерките, които компанията е обсъдила и с американските власти на среща с тях в Силициевата долина в началото на миналия месец.

#Google #Гугъл #ислямска държава #реклама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"