Скандал във Варна, заровиха антични предмети и ги описаха с табели

Скандал във Варна, заровиха антични предмети и ги описаха с табели
A A+ A++ A

Нов начин за разглеждане на варненските археологически разкопки е поредната изненада за варненци и гостите на морската столица. Антични предмети и римска стена, които бяха открити при ремонта на ларгото, бяха заринати наново и само поставена информационна табела показва какво се намира под плочките.

Дано геният, сътворил този начин за разглеждане, не се досети, че и другите паметници от миналото могат да бъдат засипани с пръст и да се сложи по една указателна табела. По този начин общинарите могат да очакват намаляване на средствата за тяхното поддържане.

Преди дни стана ясно, че пътната настилка на един от най-натоварените с движение площади във Варна – гаровия, осезаемо пропада. Ако не се вземат мерки за укрепването на пътната настилка, възможно е да се стигне и до сериозни инциденти. А в недалечно минало се видя, че улиците на града се покриват с червен асфалт. След като Варна се прочу с най-тесните велоалеи, това своеобразно решение на отговарящите за естетизацията на морската столица изненадва варненци.

По улиците в Гръцката махала, където тече усилен ремонт, се полага червен асфалт. Колко и докога ще издържи тази нова технология, ще покаже само бъдещето.

 

#Варна #антични #скандал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура-57
Последно от Култура-57

Всички новини от Култура-57 »