Лейди Гага почита паметта на Дейвид Бауи по време на наградите ''Грами''

Лейди Гага почита паметта на Дейвид Бауи по време на наградите ''Грами''
indianexpress.com
A A+ A++ A

Американската певица Лейди Гага ще направи мащабно изпълнение в чест на покойната рок легенда Дейвид Бауи на тазгодишната церемония по раздаването на музикалните награди „Грами”.

Гага ще почете „невероятната артистичност” и „неограничената креативност” на Бауи чрез провокиращ няколко сетива специален рецитал, заявиха от организаторите на събитието. Церемонията ще се състои на 15 февруари.

Певицата ще изпълни някои от големите хитове на британеца в рамките на шоу, режисирано от световноизвестния музикант Найл Роджърс, дългогодишен приятел на Бауи и продуцент на диско албума му от 1983 „Let’s Dance” и едноименния хит от него.

Дейвид Бауи е смятан за един от най-влиятелните личности в съвременната музика, като на него се приписва изобретяването на глемрока, наред с експериментите му в соул, джаз и електронните стилове. Британецът почина на 10 януари след едногодишна борба с рака, само 2 дни след излизането на последния му албум – „Blackstar”.

Запазена марка на Бауи беше използването на многообразие от екстравагантни костюми, грим и алтерегота. Това са ключови елементи и от стила на Лейди Гага, която винаги се е гордяла с влиянието на хора като Бауи върху нея. Въпреки огромното международно признание, през 50-годишната си кариера британецът е печелил само 2 награди „Грами” - за видеоклип и за цялостно творчество.


#Лейди Гага #Дейвид Бауи #Грами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »