Утре ще бъде топло и слънчево с рекордни температури

Утре ще бъде топло и слънчево с рекордни температури
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще се понижава. И през следващото денонощие ще се задържи топло за февруари. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб, в Източна България и на север от планините до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, максималните – между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен югозападен вятър. Ще бъде топло с максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 8°.

В четвъртък ще настъпи промяна на времето. Ще бъде облачно. През деня и през нощта срещу петък през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще нахлува студен въздух. Ще има валежи от дъжд, които привечер и през нощта във високите котловинни полета на Западна България, Предбалкана, Добруджа и Лудогорието, ще преминат в сняг. В петък валежите бързо ще спрат, най-късно в Югоизточна България. Облачността ще се разкъсва и намалява. До края на деня и вятърът ще отслабне. Температурите в цялата страна ще се понижат. В събота ще бъде предимно слънчево. Сутринта в повечето райони ще бъде с отрицателни температури, но през деня бързо ще се затопли.

#прогноза #температура #градуси #Топло

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"