Най-добрите градове за джебчиите

Най-добрите градове за джебчиите
БГНЕС
A A+ A++ A

Джебчиите са истинско главоболие за туристите и полицията на Стария континент. Те работят бързо, организирано и тихо. В майсторските им ръце жертви най-често падат туристите и това е една от основните причини джебчиите да бъдат залавяни трудно. Единственият способ за борба с тези вредители - това е бдителността. Популярният туристически портал TRIPADVISOR състави рейтинг на база активността на тези апаши. Предлагаме ви да се запознаете с първата петица на тази нетрадиционна класация.

Европейските джебчии са наистина истински майстори на занаята си и затова могат да “отровят” всяка почивка или пътешествие на който и да е турист. Смуглите българки сред тях са най-добрите от добрите. Повечето джебчии в Европа работят на групи иизползват разнообразни методи за отвличане на вниманието за да отарашат чантата или направо портфейлите на туристите и то на най-оживените места.
Според TripAdvisor, туристите трябва да бъдат особено внимателни в:


Барселона
Лидер на рейтинга на европейските градове с най-висок риск от пряк сблъсък с джебчии е каталунската столица Барселона. Великолепната й архитектура плюс вземащата дъха брегова линия привличат много чужденци. А това няма как да не се хареса на джебчиите. Според официалната статистика на местните власти в града ежедневно се извършват над 300 такива кражби. В последнит егодини испанският град си заработи репутацията на световната столица на джебчиите. Туристите на практика могат да паднат жертва на наглите апаши във всяка точка на града, но най-бдителни трябва да бъдат на Съборния и Кралския площад, площада Каталуния и улица Ла Рамбла. Именно на тези места, според полицията, най-често се трудят джебчиите.

Париж
Париж от векове е сред най-посещаваните градове на планетата. Но туристическите забележителности на френската столица са известни не само с богатата история и архитектур, а и огромният брой джебчии.
Дори Айфеволата кула беше затворена през миналата година заради стачка на служителите там, искащи помощ от властите за справяне с проблема. През 2013 година заради протести, свързани с джебчиите беше затворен за ден и най-посещаваният музей в света - Лувърът.
Любопитното е че там жертва на апашите ставаха не само тълпите от туристи, но и самите служители на музея.

Мадрид
Вторият в рейтинга испански град - Мадрид е щаб-квартира на имащия лоша репутация "Босненски клан". Полицията излови четири представителки на бандата. Във времето на тяхното задържане кражбите в местния метрополитен намаляха с 40 процента.
Истински рай тук за джебчиите са метрото, както и Плаза Майор и Площад Сибелес.

Прага
Апашите от бранша бъркат в джобовете на хората най-вече в обществения транспорт и основно по линиите, водещи към стария град.
Туристите трябва да са по-бдителни още на Карловия мост, Карловата улица, както Староместния и вацлавските площади.
И както всеки относително почтен бизнес си има своите специфики, то гастролиращите в чешката столица джебчии не работят на тумби, а предпочита сами да показват своите изтънчени умения.

Рим
Министерството на външните работи на Великобритания нарича джобните кражби във Вечния град - „истинска епидемия“. Това е описано и в брошурите за туристите от Обединеното кралство.
В Рим джебчиите „работят“ навсякъде, където има туристи – особено около Ватикана и Колизеума.

 

#класация #кражба #джебчийство #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »