Осъдиха условно 19-годишен за убийство по непредпазливост

Осъдиха условно 19-годишен за убийство по непредпазливост
A A+ A++ A

Врачанският окръжен съд даде условна присъда от 2 години и 8 месеца на 19-годишен, причинил смъртта на 40-годишният Милен Петров от с. Згориград пред нощен бар. Делото срещу Хари Иванов бе гледано по съкратената процедура. Това стана след одобреното споразумение с прокуратурата, която го обвини в убийство по непредпазливост.

Случаят, заради който младежът бе подведен под отговорност, се разигра през юли 2014 г. Подсъдимият и жертвата били заедно в заведение в центъра на Враца и между двамата възникнал конфликт.

В разгара на разправията Хари Иванов бутнал Милен Петров по стълбите и той паднал от 3 м височина. Със счупени прешлени и черепна травма, мъжът изпадна в кома и месец по-късно издъхна в столичния институт "Пирогов".

Магистратите решиха осъдения да покрие и гражданският иск, който е по 50 000 лв. за съпругата на Петров и за всяко от двете му деца, както и по 30 000 лв. родителите му. Той ще трябва да заплати още 8 000 лв. материални щети за лечението и погребението на 40-годишния мъж.

#убийство #момче #бар #сбиване #съд #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »