В Мексико въведоха такса за селфи

В Мексико въведоха такса за селфи
A A+ A++ A

В националния парк Тулум в Мексико, който е посещаван ежегодно от над 2 милиона туристи от целия свят, е въведена специална такса върху селфи-тата. посетителите вече ще трябва да плащат не само входната такса от 3,3 долара, но и още 2,5 долара за всяко устройство с камера. Новата мярка е предизвикала доста голямо недоволство сред туристите, защото засяга мобилните телефони, таблети, лаптопи, камери и фотоапарати. Особено негодуват срещу печалбарщината местните туристи.

Тулум е археологически обект в Югоизточно Мексико, щата Кинтана Ро, обхващащ развалините на някогашен град на маите. Достига своя разцвет през 13-15 век, като просъществува 70 години след началото на Конкистата. След това градът бързо запада, вероятно в резултат на пренесени от испанците заразни болести. В най-оживения туристически сезон градът се посещава от близо 2000 туристи дневно, а за година те достигат до около 2 милиона души. За това допринася и близкото му отстояние от световно известния курорт Канкун.

Според публикуваната през миналото лято статистика, загиналите при селфи в световен мащаб са повече от жертвите на акулите. Но със сигурност този факт не е изиграл решителна роля при вземането на решение за въвеждането на странните такси в Тулум, а по-скоро става дума за хладнокръвна сметка.

#селфи #Мексико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"