Отново слънчево с леки превалявания следобед

Отново слънчево с леки превалявания следобед
По Черноморието ще е слънчево, като едва привечер над северните райони ще има временни увеличения на облачността. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

В сряда преди обяд над страната ще бъде предимно слънчево, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Около и след обяд отначало над Северозападна, а по-късно над Северна България и планинските райони ще се развие купесто-дъждовна облачност.

На много места там ще има краткотрайни превалявания, в отделни райони придружени и с гръмотевични бури, възможни са и локални градушки.

В Източна България и северно от планините ще духа умерен южен вятър. След обяд в Дунавската равнина и западните райони вятърът ще се ориентира от запад, северозапад и ще се усили. Предимно слънчево ще се задържи през целия ден над източните райони от страната. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – 24°.

По Черноморието ще е слънчево. Едва привечер над северните райони ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от южната четвърт; през нощта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури: 21°- 26°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето 2 - 3 бала.

Над планините около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност, по-мощна по старопланинското било и на много места ще превали краткотраен дъжд придружен с гръмотевични бури.

По високите и открити части ще духа силен югозападен, по-късно до бурен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще са около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, след обяд ще започне да се повишава.

#Националният институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Северна България #Източна България #Черноморие #Дунавската равнина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници