Предстои нов тур преговори между Великобритания и ЕС

Предстои нов тур преговори между Великобритания и ЕС
Дейвид Камерън разговаря с Жан-Клод Юнкер Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Лондон и ЕС не успяха да се споразумеят окончателно, стана ясно след разговорите между британския премиер Дейвид Камерън и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Лондон.

Двамата ще обсъждат още едно денонощие британските искания за реформиране на ЕС.

Британското правителство има четири искания, за да остане ЕС - да няма дискриминация към страните нечленуващи в еврозоната, да се засили конкурентността, да се възстанови суверенитетът на отделните страни и да се ограничи имиграцията в Европа.

Камерън поиска да се наложи четиригодишен мораториум преди изплащане на социални помощи на мигранти от европейски страни, които търсят работа във Великобритания. Според говорител на британския премиер Лондон и ЕС са постигнали споразумение по тази точка.

Утре проектът на споразумението ще бъде представен пред европейските лидери в навечерието на февруарската среща на високо равнище на ЕС. По предварителни данни ЕС и Великобритания до момента са се споразумели само по една от четирите основни точки на преговорите. 

Премиерът на Великобритания очаква да бъде постигнато окончателно споразумение по британските искания преди европейската среща на върха в Брюксел на 18 и 19 февруари, за да свика референдум през юни. 

#Великобритания #искания #ЕС #Дейвид Камерън #Доналд Туск #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници