Строежът на метрото започва с нови правила за движение в центъра на столицата

Строежът на метрото започва с нови правила за движение в центъра на столицата
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От 1 февруари София попада под блокада от задръствания заради началото на изграждането на трета метролиния.

Няколко пътни участъка ще бъдат стеснени, а транспортни маршрути ще бъдат променени. От Столична община предупреждават за нова организация на движението във връзка с изграждането на трета метролиния в участъка на западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Силистра” и бул. „Янко Сакъзов”.

От днес се въвеждат следните промени в организацията на движение: Забранява се влизането на пътни превозви средства по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Силистра” и бул. „Янко Сакъзов”, като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда в същия участък на булеварда; Закрива се наказателния паркинт на „ЦГМ” в разделителна ивица на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Силистра” и бул. „Янко Сакъзов”.

Движението на превозни средства ще се извършва по ул. „Силистра” еднопосочно между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Чамкория” в посока към ул. „Чамкория”. За времето от 8.00 часа на 01.02.2016 г. до 24.00 часа на 01.02.2018 г. се закриват местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Янко Сакъзов” и ул. „Силистра” и по западното пътно платно на ул. „Проф. Милко Бичев” между бул. „Ген. Данаил Николаев” и ул. „Силистра”.

От 4.30 часа на 1 февруари се променя маршрутът на автобусни линии № 11, 213 и 404 само в посока ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Младост” и ж.к. „Дружба” - линиите ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. „Ген. Данаил Николаев” - ул. „Проф. Милко Бичев”, надясно по ул. „Проф. Милко Бичев”, по източното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрутите си.

Измества се спирка „пл. Орлов мост“, посочена от Центъра за градска мобилност под кодовото име "1289" на 100 м. напред от съществуващото си местопложение на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Тази част от новата организация на движението в София ще е в сила чак до края на 2018 г. 


#движение #спирка #Гео Милев #Янко Сакъзов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"