Заловиха 34 незаконни миганти край Елхово

Заловиха 34 незаконни миганти край Елхово
A A+ A++ A

34 нелегални имигранти са задържани на територията на РДГП-Елхово снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Снощи към 23.00 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново опитал да спре за проверка два автомобила в землището на село Габър, община Созопол.

Водачите не изпълнили полицейското разпореждане и се отправили в посока село Зидарово. При опита за бягство единият от автомобилите, „Опел“, излязъл от платното и блокирал в разораната нива. Шофьорът и спътникът му избягали от местопроизшествието и направили опит да се укрият в близката гора. Граничните полицаи установили в опела 8 чужди граждани без документи за самоличност, по техни данни афганистанци.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия 30-годишният шофьор и 25-годишният му помагач, и двамата от София, са открити и задържани в ГПУ-Малко Търново. Граничните полицаи уведомили колегите си от ОДМВР-Бургас, които в 23.30 часа задържали на входа на областния град втория автомобил, BMV, с други 5 чужденци без документи, представящи се за афганистанци. Задържан е и шофьорът, 26-годишен мъж от Монтана.

Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в землището на с. Воден двама мъже от близките села. Те водели 9 чужденци без документи, представящи се за иракски граждани. С постановление на районната прокуратура водачите на групата са задържани за 72 часа в следствения арест в Елхово.

Служители на ГПУ-Средец установили вчера в землището на с. Горно Ябълково трима мъже от Бургаска област, водещи 12 нелегални имигранти без документи. Чужденците заявили, че са иракски граждани. Заедно с водачите те са задържани в ГПУ-Средец. Тази сутрин е задържан още един мъж от региона, съпричастен към случая. Образувано е бързо производство в ГПУ-Средец.

Задържаните нелегални имигранти и в трите случая ще бъдат предадени на Разпределителния център в Елхово.

#мигранти #Елхово #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »