Реформатори говориха с Борисов за ситуацията около просветното министерство

Реформатори говориха с Борисов за ситуацията около просветното министерство
A A+ A++ A

Представители на гражданската квота в Реформаторския блок разговаряха с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет в ранния следобед. Заедно с тях беше и министърът на образованието проф. Тодор Танев, чиято оставка Борисов поиска в четвъртък. 

Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Иванов и Петър Славов са обсъдили с премиера ситуацията около овакантения пост, който е в квотата на Реформаторите в управленската коалиция.

"Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея", каза на излизане от Министерски съвет Гроздан Караджов, цитиран от "24 часа".

По думите на Караджов въпросите на премиера не били свързани с номинацията на Меглена Кунева за нов министър на образованието. Борисов не е искал от тях и да молят Танев да си подаде оставката. Представителите на Гражданския съвет все пак са обяснили, че не подкрепят Меглена Кунева за министър на образованието, въпреки че тя бе номинирана за поста от РБ.

На въпрос за оставката на просветния министър Караджов посъветва медиите да попитат самия Танев. "Не знам за информация нито в едната посока, нито в другата. Ние имаме добра оценка за работата на министъра и смятаме, че той е достоен човек", каза Караджов.

В понеделник ще се събира гражданският съвет на РБ и са възможни всякакви възможности, подсказа Караджов. По думите му "тези решения не се взимат при премиера".

#Реформаторския блок #Бойко Борисов #Тодор Танев #Мартин Димитров #Гроздан Караджов #Иван Иванов #Петър Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"