Смъртта на двете момичета в Асеновград предизвика проверка на водоемите

Смъртта на двете момичета в Асеновград предизвика проверка на водоемите
A A+ A++ A

До седмица ще бъдат готови резултатите от проверката на водоемите на територията на Асеновград, разпоредена след смъртта на две деца, които се удавиха във водоем на „Напоителни системи" в неделя.

„Специална комисия проверява охраната на водемите в Асеновградско след инцидента," каза кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов пред „Фокус".

С решение на Общинския съвет в Асеновград днешният ден бе обявен за траурен. Продължава работата на психолозите със съучениците на двете момичета от Основно училище „Петко Каравелов".

Паметта на ученичките Мария Павлова и Даниела Благоева бе почетена с панахида в храма „Свети Атанасий". На погребенията им присъстваха освен техните близки, граждани и представители на местната власт.

„Трагедията е голяма както за близките, така и на хората в града," каза д-р Емил Караиванов.

Във връзка с информацията за инициирана подписка от родители, които искат държавните институции да принудят „Напоителни системи" да обезопасят водоема, в който загинаха двете момичета, Емил Караиванов уточни, че такава подписка на този етап не е постъпвала в общинската администрация.

Двете момичета са се удавили в изравнителен басейн в Асеновград в неделя, като сигнал за инцидента е подаден около 16:20 часа.

След като самоличността на детето била установена, станало ясно, че то не е било само в района на водоема – то карало колело заедно с 13-годишната си приятелка.

Издирването на второто дете продължило цяла нощ. Трупът на момиченцето е намерен около 7:00 часа в понеделник сутринта, след като басейнът бил източен.

#Асеновград #удавяне #„Напоителни системи" #Емил Караиванов #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници