Външният министър на Италия съживи идеята за Европа на две скорости

Външният министър на Италия съживи идеята за Европа на две скорости
Паоло Джентилони
A A+ A++ A

Външният министър на Италия Паоло Джентилони иска да организира среща със своите колеги от страните основателки на Европейския съюз в Рим. Според него една Европа на две скорости е възможно решение, въпреки противоположните мнения. Това каза Паоло Джентилони пред ежедневника "Ла Стампа”. 

Италия блокирала €3 млрд. помощ за Турция.
Според външния министър на Италия е редно да се обсъдят различни нива за интегриране. Той обясни виждането си, давайки пример с Италия и други партньори, които искат единен банков и фискален съюз, както и политическо развитие, а някои като Великобритания искат само по-ефикасен общ пазар. Според него тези две виждания трябва и могат да съжителстват успешно. Във връзка с това, той организира среща в Рим с външните министри на 6-те страни, основателки на ЕС - Италия, Белгия, Германия,Франция, Люксембург и Холандия за очертаване обща визия за бъдещето на Съюза.

Относно Шенген Паоло Джентилони смята, че трябва да се промени Дъблинското споразумение, защото голямата бежанска тежест пада върху страните, които първи посрещат този поток. Решението е в това да се получава право за европейско убежище, да има европейски действия за репатриране и европейска гранична полиция, иначе рискува правото за свободното движение на гражданите на ЕС.

#Европа #Паоло Джентилони #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници