Хубаво време за туризъм

Хубаво време за туризъм
A A+ A++ A

Добри са условията за туризъм в планините. Това казаха от Планинска спасителна служба (ПСС) към Български червен кръст (БЧК). Заради високите дневни температури започва разтопяване и овлажняване на снежната покривка, при което има заледяване на пътеките.

Ски пистите стават доста твърди сутрин и омекват следобед, което създава предпоставки за травми. В момента започва бурен до ураганен северозападен вятър в района на Стара планина и връх Ботев, с което хората трябва да се съобразят и да останат в ниската част на планините. Очаква се силен вятър и в останалите планини. Трябва да се избягват северните и североизточни открити склонове над 2000 м, защото там има средна степен на лавинна опасност. Хората трябва да ползват само зимната маркировка при движението си в планините.

Температурите в планините са от минус 9 на Мусала, минус 11 на Черни връх до 2-3 градуса в останалите планински части. Няма регистрирани инциденти с туристи през изминалото денонощие. От ПСС съветват туристите да се екипират добре с топли дрехи, да се съобразяват със зимните условия и да избягват заледените участъци по високите части на планините.

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

#планина #слънце #Топло #температура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »