Скандал между български бойци и президентът на ММА федерацията

Скандал между български бойци и президентът на ММА федерацията
A A+ A++ A

На 22 януари тази година, в България бе създадена федерацията по Шутфайтинг, която има за цел да контрира ММА федерацията и по-точно нейният председател Станислав Недков - Стъки. 

В българската ММА федерация се заформя скандал. Бойците на България се обединяват срещу Станислав Недков - Стъки - президент на българската и балканската ММА федерация. Благодарение на Стъки, според тях, е била провалена галавечерята в София през май миналата година. Именно поради тази причина родината ни е лишена от това да приеме гала вечерята на UFC, която вместо това ще се проведе в хърватската столица Загреб.

Красен Петров обяви също, че ще застане зад отбора, като същото ще направи и президентът на съдиите Емил Казаков. 

Една от големите ММА организации в Европа-FFC приветства новата Shootfighting федерация. Чрез сайта си, тя отрази събитието на което най-добрите български бойци представиха новата организация,  която декларира, категорично несъгласие с тоталитаризма на новопоявила се ММА федерация.

FFC напомни, че лицето Станислав Недков-Стъки провали грандиозна бойна гала в София през месец май 2015г, посредством фалшиви доноси.  Потърпевши бяха много български бойци, които продължават своите участия, но зад граница. По-лошото е, че  имиджа на България пострада сериозно. Родината ни беше споменавана  само с лошо в международните ММА-медии.  От това се възползваха съседните ни страни, които приеха събитията на FFC. Но най-впечатляващото от това е, че на 10-ти април в Загреб ще се проведе  гала вечер на най-голямата световна организация - UFC. Населението на Хърватска е почти наполовина по-малко от това на България, но ще приеме най-големия боен форум в света! Изводите са ясни - поради личните амбиции, феновете на ММА спортовете в България няма да могат да се насладят на зрелището, което ще се проведе в балканската страна.

Какви са въпросите, чиито отговори българските бойци искат да знаят може да видите в Sporta.bg

#ММА #Станислав Недков-Стъки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »